Menselijke resten 9/11 naar New Yorks museum

Lichamelijke resten van ongeïdentificeerde slachtoffers van 9/11 krijgen later dit jaar een plaats in het Memorial Museum in New York. Dat heeft het museum in aanbouw aan CNN laten weten. De stoffelijke overschotten zullen in een aparte ruimte in het museum komen te liggen, die niet toegankelijk zal zijn voor het grote publiek.
2013 Getty Images

Enkel familieleden van slachtoffers en artsen zullen de nog 8.000 ongeïdentificeerde stoffelijke resten kunnen bekijken in het museum. Op die manier kan de identificatie ervan blijven doorgaan.

Een aantal nabestaanden van slachtoffers is het er niet mee eens dat de stoffelijke overschotten in het museum worden tentoongesteld. Zij dienden in 2011 nog een verzoekschrift in bij de rechter om dat te voorkomen, maar zonder succes.