Minderjarige scooterdief verwondt twee politieagenten

Een minderjarige scooterdief heeft gisteravond twee agenten van de lokale politie Brussel Zuid verwond toen die hem probeerden te arresteren. Hij beet één van de agenten in de hand en verwondde zijn collega in een schermutseling. Hij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

De 17-jarige jongeman werd gisteravond opgemerkt op het Dapperheidsplein in Anderlecht. De politiepatrouille vond dat hij zich verdacht gedroeg.

Toen de agenten hem wilden controleren, ging hij ervandoor met een scooter, maar even verderop botste hij tegen het patrouillevoertuig en vluchtte hij te voet verder. Eén agent haalde hem in maar die werd in de hand gebeten.De jongeman vluchtte zijn woning binnen en toen de politie hem daar kwam oppakken, verzette hij zich opnieuw, waarbij één agent gewond raakte aan de hand.

De contactdraden van scooter waarmee de jongeman had rondgereden, waren losgerukt en het slot was beschadigd.