Onbetaalde boetes leveren fiscus 25 miljoen euro op

De overheid heeft vorig jaar 25 miljoen euro aan onbetaalde boetes geïnd via de belastingen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Als iemand geld terugkrijgt van de belastingen maar nog een onbetaalde boete heeft, dan trekt de fiscus dat geld af van de terugbetaling.

Sinds 1 januari van vorig jaar kan de fiscus onbetaalde boetes eenvoudiger en sneller verrekenen via de bedragen die de burger nog moet krijgen. Vroeger was daar de goedkeuring van een politierechter voor nodig, maar dat is veranderd.

Het resultaat van die ingekorte procedure is aanzienlijk. De fiscus heeft in 2013 25 miljoen euro aan onbetaalde boetes kunnen terughalen. Het gaat vooral om verkeersboetes, maar ook over onterecht uitbetaalde werkloosheidsuitkeringen.

Ook dit jaar zet de fiscus de jacht in op onbetaalde boetes. De eerste drie maanden van dit jaar is op die manier al meer dan 8 miljoen euro geïnd.

Meest gelezen