Ontwerpakkoord bereikt bij ArcelorMittal in Gent

Bij het staalbedrijf ArcelorMittal in de Gentse kanaalzone hebben arbeiders en directie een nieuw ontwerpakkoord bereikt. De installaties liggen al bijna een week staking gedeeltelijk stil. De vakbonden klagen over de hoge werkdruk.
BELGA/MAETERLINCK

"Dit akkoord omvat een verbetering van de bijkomende resultaatpremie die verlengd zal worden tot eind 2015, bovenop de reeds bestaande resultaatpremie", zegt woordvoerder Jan Cornelis van ArcelorMittal Gent. Die premie wordt ook opgetrokken, onder bepaalde voorwaarden.

"Ook het brugpensioen zal volgens de eerder geformuleerde modaliteiten verlengd worden tot eind 2015, " zegt Cornelis. Dat betekent een verlenging met één jaar extra. Het staalbedrijf zegt ook te zullen werken aan betere relaties op de werkvloer.

Morgen kan het personeel zich uitspreken over het bereikte akkoord. "Het is aan onze delegees die morgen het akkoord op een positieve manier zullen toelichten om te zien of het op die manier mogelijk is om de staking te beëindigen", zegt Wim Seebreghts van de christelijke vakbond ACV.