Planckendael kiest voor shuttlebus in plaats van boottochtjes

Planckendael start vanaf de paasvakantie met een eigen busdienst tussen het dierenpark en het station van Mechelen. De "Planckendael Shuttle" zal worden ingezet tijdens schoolvakanties en weekends tot eind september en moet de opvolger worden van de bekende gele pleziervaartboten die er eind vorig jaar mee ophielden.

De rederij die instond voor de traditionele boottochtjes van en naar Planckendael over de Leuvense Vaart besloot er vorig jaar mee te kappen omdat ze niet kon voldoen aan de nieuwe, strengere Europese regelgeving die onder meer bepaalt dat er steeds twee tot drie kapiteins aan boord moeten zijn. Planckendael betreurde de beslissing en besloot om een alternatief te zoeken.

De "Planckendael Shuttle" wordt volgens de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen) een "beestige bus met een prachtige kolonie pinguïns erop". De shuttle zal in schoolvakanties vanaf de paasvakantie tot eind september en tijdens weekends om de 20 minuten vertrekken aan de achterzijde van het station van Mechelen en doet in principe 10 minuten over de route naar het dierenpark. Onderweg geeft een host tekst en uitleg. Elke bus heeft een capaciteit van 140 personen. Bedrijven en scholen kunnen overigens ook buiten vakantieperiodes een eigen shuttle reserveren.