Snelheidsbeperking op kleine wegen voor wielrenners

De Wielerbond Vlaanderen maakt zich zorgen over de nieuwe snelheidsbeperking op landbouwwegen en kleinere paden. Dat meldt de Standaard. Tot nu toe gold er geen snelheidsbeperking, maar vanaf volgende week mogen wielrenners daar niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur.

De Wielerbond is niet te spreken over de nieuwe snelheidsbeperking op kleine wegen. "Die beperking kan voor een aantal renners namelijk een groot probleem zijn", zegt Jules Vandergunst van de Wielerbond Vlaanderen.

"Voor de meeste wielertoeristen, zal dat geen problemen geven", stelt Vandergunst. "Maar er zijn ook een aantal van hen die sneller rijden dan 30 kilometer per uur. Ik denk ook aan wielrenners die op training zijn, waar zullen die nog kunnen trainen?", klinkt het. "Die renners zoeken immers de wegen waar niet veel verkeer is."

De Wielerbond belooft zich wel aan de snelheidsbeperking te zullen houden. "Als dat de wet is, dan zullen we ons daar aan houden", zegt Vandergunst. "Maar ik hoop toch op enig begrip van de wetgever."

Meest gelezen