Sociaal akkoord bij OmniChem Wetteren

Bij het Wetterse chemiebedrijf Ajinomoto OmniChem, waar afgelopen donderdag 98,75 procent van de arbeiders een cao-ontwerp wegstemde, hebben vakbonden en directie een akkoord bereikt over een nieuwe ontwerp-cao. Die wordt dinsdag en woensdag voorgesteld en ter stemming voorgelegd. Een stakingsdreiging is daarmee van de baan.

"We zijn tot een verdedigbaar voorstel gekomen dat dinsdag en woensdag voorgesteld wordt en waarover gestemd zal worden", zegt Alan Winckels (ABVV). "De directie is tegemoet gekomen aan eisen rond directe koopkrachtverhoging, ook voor 2013, en de groepsverzekering."

Ruim twee weken geleden hield het personeel al een 24-urenstaking uit onvrede met het verloop van de cao-onderhandelingen.

Bij OmniChem Wetteren werken ongeveer 430 mensen, van wie 180 arbeiders. Voor de bedienden wordt overigens nog niet gepraat over een nieuwe cao.