Video opgedoken van overleden Syriëstrijder

Op sociale media is een video opgedoken van Hussein Elouassaki, een sympathisant van Sharia4Belgium uit Vilvoorde die in Syrië is gaan vechten en er in de zomer van vorig jaar om het leven is gekomen. Tot nu toe was er geen bewijs voor zijn dood. In de video wordt hij aan het woord gelaten over de strijd in Syrië en wordt ook een foto van zijn lichaam getoond, waaruit zou moeten blijken dat hij inderdaad dood is.

Hussein Elouassaki uit Vilvoorde sneuvelde vorig jaar in augustus. Hij was 22 jaar oud. Tot op heden was er nog geen bewijs voor zijn dood. Vorige week verscheen een video op de sociale media, waarin Elouassaki over zijn ervaring in Syrië getuigt, maar ook beelden van zijn dode lichaam.

De exacte datum van de opname is onbekend, maar volgens de beschikbare informatie en de verwijzingen in het filmpje zou het opgenomen zijn geweest in de eerste helft van 2013.

In de video klonk Elouassaki tevreden over de leefomstandigheden als strijder in Syrië. Bovendien heeft hij spijt van zijn leven in België, omdat belastinggeld naar het leger gaat dat het gebruikt "voor het afslachten van moslims in de wereld".

Elouassaki was een sympathisant van Sharia4Belgium, en trok vorig jaar naar Syrië om bij de extreme rebellengroep ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië) te vechten.

Hieronder ziet u een deel van het filmpje: