Welke hinder veroorzaakt komst Obama?

Het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan ons land zal op verschillende plekken hinder veroorzaken. De politie van Brussel raadt bijvoorbeeld af om vandaag en morgen met de auto naar Brussel te komen. Ook de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft een aantal maatregelen genomen. Op de luchthaven van Zaventem zullen een aantal vluchten vertraging oplopen.

Vanavond landt Obama op de luchthaven van Zaventem. Omdat bij de landing het luchtruim wordt vrijgemaakt, kunnen andere vluchten daardoor vertraging oplopen.

Niet alleen vanavond, maar vooral ook morgen zal het zeer moeilijk zijn om je met de wagen in Brussel te verplaatsen. Belangrijke assen zullen verkeersvrij worden gemaakt. Ook de tunnel Reyers-Centrum zal tijdens de top worden afgesloten. Wie woensdag Brussel binnen wil rijden, doet dat best niet via de E40", aldus de politie.

Het gaat onder meer over de klassieke veiligheidszone rond het Schumanplein, de kleine bovengrondse ring tussen het Louizaplein en de Naamse Poort en de omgeving van het Paleizenplein. Deze verkeersafsluitingen kunnen verscheidene uren duren.

Tijdens het bezoek van Obama komt er een veiligheidszone rond The Hotel. Daar zal de Amerikaanse president overnachten. Binnen deze perimeter zal het verkeer verhinderd worden als de delegaties aankomen en vertrekken.

Woensdag wordt dan een veiligheidszone ingesteld in de Europese wijk. De politie zal er enkel inwoners en mensen met een doorgangsbewijs, te voet, doorlaten. Parkeren wordt in de afgebakende zones eveneens verboden. De politie zal alle voertuigen en fietsen in de zone met parkeerverbod laten weghalen.

"Omleidingen op bus- en tramlijnen"

Ook de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft een aantal maatregelen genomen. "Vanaf vanavond zal er op 5 buslijnen hinder zijn", stelt An Van Hamme van de MIVB. "De buslijnen zullen worden omgelegd via Schuman en het stadscentrum."

Morgen zullen volgens Van Hamme 13 bus- en 2 tramlijnen gewijzigde trajecten volgen. "We zullen trouwens ook veiligheidsmensen en ordediensten inzetten op ons net", besluit Van Hamme. De metro en de treinen rijden wel normaal.

Op de website van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB kunt u een overzicht vinden van alle omgeleide lijnen.

Meest gelezen