Will Ferdy neemt afscheid met dvd over leven en carrière

Zanger en liedjesschrijver Will Ferdy, 87 intussen, stopt eind juni na een carrière van 65 jaar definitief met optreden. De zanger brengt naar aanleiding van zijn afscheid een dvd uit met een documentaire over zijn leven en loopbaan, een reportage waarin bevriende BV's hun band met Ferdy bespreken en de volledige registratie van een van zijn laatste concerten.

Gentenaar Will Ferdy, die eigenlijk Werner Ferdinande heet, scoorde vooral in de jaren 50 en 60 verschillende Nederlandstalige hits zoals "Ziede gij me gere", "Het schrijverke" (gebaseerd op het bekende gedicht van Guido Gezelle) en "Christine".

In 2001 werd hij opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. Ferdy staat ook bekend als een van de eerste Bekende Vlamingen die zich outte als homoseksueel, in 1970.

Zolang zijn gezondheid het toelaat, zegt de 87-jarige Ferdy nog "creatief bezig te willen blijven", maar eind juni stopt hij wel definitief met optreden. Hij wil dat afscheid in stijl laten verlopen en brengt daarom nu alvast een dvd uit met een documentaire en reportage over zijn leven en loopbaan, met aansluitend een live registratie van een van zijn laatste concerten, opgenomen in het Lindner Hotel in Antwerpen.

Bij de dvd hoort ook een cd met dezelfde concertregistratie. De documentaire bevat volgens Ferdy dan weer een aantal nog nooit vertoonde beelden, waarop voor het eerst ook de vriend te zien is die de inspiratie vormde voor "Christine".