Zanger Dave Brockie van Gwar dood aangetroffen

Dave Brockie, alias Oderus Urungus of de leadzanger van de cultmetalband Gwar, is dood aangetroffen in zijn woning in Richmond in de Amerikaanse staat Virginia, zo heeft de Richmond Times-Dispatch maandag op gezag van politiewoordvoerster Dionne Waugh bericht.

Politieagenten begaven zich naar de woning na over een sterfgeval te zijn ingelicht, en vonden het levenloze lichaam van de 50-jarige Brockie.

Brockie stichtte in 1984, toen nog zanger van de punkband Death Piggy, de shockrock en metalband Gwar. Bizarre outfits en concerten, grove en schokkende teksten, ook over pakweg bestialiteit, verkrachting, pedofilie en andere martelingen, werden het handelsmerk van de band. Wat niet wegneemt dat sommigen het etiket "satirsich" kleven op de groep die twee keer een grammynominatie in de wacht sleepte.

In 2011 werd de leadgitarist van de band, Cory Smoot, dood gevonden in de tourbus van Gwar. Hij was 34 geworden.