"Hou op te denken dat ik vals speelde"

De internetheld van de afgelopen week was ongetwijfeld Emile de Leon uit Daly City, Californië (VS), die met nauwelijks twee letters en een resem niet meer te gebruiken letters oplossing “NEW BABY BUGGY” uit zijn mouw wist te schudden in "Rad van Fortuin". Het leverde hen 45.000 dollar extra cash op, maar ook vraagtekens bij de kijkers. Was dit niet opgezet spel?

De afgelopen dagen mocht de Leon zijn verhaal kwijt op onder meer celebritysites Hollywood Reporter en TMZ, bij tv-presentatrice Ellen Degeneres en op nieuwssite Today.

Vooral het feit dat hij vooraf wist wat het antwoord zou zijn, om zo bijvoorbeeld de ratings van het programma de hoogte in te jagen, leidde tot enige irritatie bij de student verpleegkunde: "Alles is echt. Ik zweer dat ik niemand voor de zot houd en dat er van afspraken vooraf geen sprake is. Er is geen gesjoemel geweest. Men moet dat dus niet denken."

"Zij die me kennen, weten dat ik niets liever doe dan puzzels oplossen. Ik doe het overal, op Twitter, online, in videospelletjes, apps. Al die oefeningen hebben geleid tot dit resultaat. Zo ben ik nu eenmaal. Mijn verstand heeft optimaal gewerkt."

Hoe hij dan wel tot “het ding” gekomen is: "Het eerste woord was eenvoudig, het kon bijna niets anders zijn dan "NEW". Ik concentreerde me dan maar op het tweede woord, dacht aan de letter B -Er is een bord dat de kandidaat kan bekijken tijdens de uitzending waarop de letters die nog kunnen, vermeld staan en B was de eerste medeklinker- en begon te improviseren. "NEW BABY" lag goed in de mond. Omdat ik pediatrie gestudeerd heb, begon ik te zoeken naar iets wat je daarmee in verband kan brengen, nog steeds met die B in gedachten. Zo kwam ik tot "BUGGY"."

Nieuwswebsite The Washington Post was minder onder de indruk van de “lucky guess” . Waarom, kunt u hier lezen. Toch heeft het filmpje intussen bijna 11 miljoen views:

lees ook