"Ik was toch wel even van mijn melk"

Het was een van de hoogtepunten, of dieptepunten, tijdens de afgelopen Oscaruitreiking. Maar acteur John Travolta ging volledig de mist in toen hij zangeres Idina Menzel, die het genomineerde "Let it go" uit de animatiefilm "Frozen" zou zingen, aankondigde als "Adele Dazeem". Deze naam leek in niets op het origineel en Travolta werd onmiddellijk het mikpunt van grappen. Menzel reageerde nu voor het eerst op muziekwebsite Bilboard.
Invision2014

"Ik was toch wel even van mijn melk. Maar dan heb ik mij herpakt en mezelf eraan herinnerd waar ik was."

"Wat een galante kerel. Hij heeft me nadien een geweldige mail gestuurd. We zijn vrienden en alles is ok." Travolta liet haar ook een bos bloemen bezorgen.

"En daarbij, ik heb er alleen maar voordeel van gehad." Haar naambekendheid is volgens Menzel wereldwijd alleen maar toegenomen.

De verspreking van Travolta leidde tot een nieuw begrip, namelijk "Travoltify", een naam uitspreken alsof hij uit de mond van de 60-jarige acteur zelf zou gekomen zijn. Zo wordt John Travolta bijvoorbeeld "Jan Thozomas".

Grappen en parodieën bleven dus niet achterwege. Presentator Conan O’Brien lachte als volgt met de "flub" (die ook in het filmpje te zien is):

lees ook

    Meest gelezen