"Leugenaars, vertel de waarheid!"

Voor de Maleisische ambassade in Peking zijn familieleden van de passagiers op de vermiste Boeing slaags geraakt met de politie. Een honderdtal verwanten waren naar de ambassade gekomen om hun ongenoegen te uiten over de gebrekkige informatie die ze krijgen van de autoriteiten. Intussen heeft China beslist een speciale gezant naar Maleisië te sturen.

153 van de 239 passagiers van de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines zijn Chinezen en een honderdtal familieleden zijn vanmorgen naar de Maleisische ambassade in Peking getrokken om te protesteren over het gebrek aan betrouwbare informatie. Gisteren hebben de Maleisische autoriteiten gezegd dat vlucht 370 neergestort is in de Indische Oceaan.

De familieleden scandeerden slogans als "Leugenaars" en "Vertel de waarheid", bekogelden de ambassade met plastic waterflessen en een aantal van hen bestormde ook de toegangspoort. Zij werden door een grote politiemacht teruggedreven.

Chinese gezant vertrekt naar Maleisië

China heeft intussen wel beslist een speciale gezant naar Maleisië te sturen. Het eist ook dat Maleisië de satellietgegevens overmaakt waaruit moet blijken dat het vliegtuig is neergestort in de Indische Oceaan. Daarmee komt China wat tegemoet aan de eisen van de familieleden die betoogden aan de Maleisische ambassade in Peking.