"Supporter had geen schijn van kans"

Enthousiast zijn als supporter is een must, maar te enthousiast zijn kan wel eens verkeerd aflopen. Dat ondervond eind vorige week alvast deze jonge supporter tijdens het ijshockeyduel tussen de Columbus Blue Jackets en de Montreal Canadians. Terwijl hij/zij op de glaswand beukte om de aandacht van twee spelers te trekken, kreeg hij/zij meer dan verwacht.

Met bruut geweld botsten de spelers immers tegen de wand en "katapulteerden" de supporter tegen de grond. Het zou gaan om een meisje van vijftien jaar, maar dat werd nergens bevestigd. Toch konden sport- en nieuwswebsites hun pret, en kritiek, niet op met dit filmpje dat op enkele dagen tijd anderhalf miljoen keer bekeken werd.

Sportsite MESN: "Van een echte wedstrijd tussen de supporter en de spelers was geen sprake. De supporter had geen schijn van kans toen de spelers tegen hoge snelheid tegen de wand botsten."

CBS Sports: "Voor deze enthousiaste fan zijn de "glass-banging" dagen voorbij. Die trok duidelijk aan het kortste eind. Alleen jammer dat het niet gebeurde met zo’n supporter die om de kleinste futiliteit op de baan op het glas begint te boksen."

Sportsite Yardbarker: "Laten we gewoon besluiten dat deze fan kreeg wat ie verdiende. Op het glas slaan heeft immers geen enkel ander effect dan andere supporters op de zenuwen te werken."

Mocht u ooit een ijshockeywedstrijd bijwonen, u bent gewaarschuwd:

lees ook