Beschuldigde wil assisenproces niet meer bijwonen

De man die in Luik terechtstaat voor een moord uit homofobie, wil de rest van zijn assisenproces niet meer bijwonen. Bij het begin van de tweede zittingsdag erkende hij de voorbedachtheid en het homofobe karakter van de moord die hij twee jaar geleden pleegde.

Het assisenproces in Luik is vorige week begonnen. De 36-jarige beschuldigde staat terecht voor de moord op een man in een park in Luik. Als motief om zijn daad te rechtvaardigen, gaf hij aan vroeger het slachtoffer te zijn geweest van een verkrachting door een man.

Die woorden neemt hij nu terug. Bij het begin van de zitting vandaag zei hij dat hij zich niet meer herinnerde ooit te zijn verkracht. Hij wil de rest van zijn proces niet meer bijwonen en eiste om te worden teruggebracht naar de gevangenis.