Binnenkort Google Glass met Ray-Ban- of Oakley-montuur

Op termijn zal de "internetbril" Google Glass beschikbaar zijn in een montuur van Ray-Ban of Oakley. Dat heeft Luxottica, het moederbedrijf van de merken die een samenwerkingsverband met Google is aangegaan, bekendgemaakt.
AP2014

Google Glass is een bril met een klein schermpje in de bovenhoek. De drager van de bril kan via spraakcommando's vragen om op dat schermpje informatie te projecteren of foto's of video's te maken met de ingebouwde camera.

Het internetbedrijf heeft echter geen ervaring met het ontwerpen van brillen, vandaar de samenwerking met Luxottica. Het bedrijf zal naar eigen zeggen de brillen ontwerpen, ontwikkelen en verspreiden. "Wij geloven dat een strategisch partnerschap met een toonaangevende speler als Google het ideale platform biedt om een nieuwe stap voorwaarts te zetten", klinkt het in een mededeling. "We kunnen zo ook een antwoord bieden op de veranderlijke behoeften van de consument."

Financiële gegevens over de deal zijn niet vrijgegeven. Beide bedrijven laten wel weten dat het nog enige tijd zal duren vooraleer een Google Glass in een Ray-Ban- of Oakley-jasje verschijnt.