Bonden en directie ZNA-ziekenhuizen bereiken voorakkoord over spoeddienstregeling

Vakbonden en directie van ZNA-ziekenhuizen in Antwerpen hebben maandagavond laat een ontwerpakkoord bereikt over een regeling voor de spoeddiensten.

Het wordt woensdag voorgelegd aan het personeel. Een stakingsaanzegging wordt voorlopig opgeschort.
Maandag hebben vakbonden en directie bij ZiekenhuisNetwerk Antwerpen van circa 16.00 uur tot 23.30 uur samengezeten naar aanleiding van een lopend conflict bij de spoeddiensten. Er dreigde gestaakt te worden uit ontevredenheid nadat de directie voortaan in alle ziekenhuizen van de groep een extern ambulancier wou laten meerijden in plaats van een eigen verpleegkundige. Tot nog toe was die regeling enkel van toepassing binnen het Middelheimziekenhuis.
"Het voorakkoord bespreekt onder meer de uitbesteding, maar er werd ook breder gekeken naar de algemene bezetting op de spoeddiensten", zegt LBC-NVK-secretaris Olivier Remy zonder verder in detail te willen gaan. "Er is een zekere weg afgelegd. Het is nu aan het personeel om een oordeel te vellen. De lopende stakingsaanzegging is voorlopig opgeschort."
Afgelopen vrijdag vond nog een verzoeningspoging plaats met de onderhandelende partijen op de FOD WASO in Brussel.
 

lees ook