Gesprekken bij Gazet van Antwerpen "constructief" verlopen

Een eerste overleg tussen de nieuw gekozen redactieafvaardiging van de Gazet van Antwerpen en CEO Gert Ysebaert van uitgever Mediahuis wordt als constructief omschreven. Eind vorige week was er sprake van een grote vertrouwenscrisis tussen beide partijen. Voorlopig werd voornamelijk een stand van zaken opgemaakt. Intussen wordt duidelijk dat het de bedoeling is dat ex-hoofdredacteur Pascal Kerkhove "op termijn" de krant zal verlaten.

De vertrouwenscrisis leidde vorige week tot een open brief in de krant. Vandaag was er voor het eerst een gesprek met de nieuwe redactieafvaardiging. "Dat is in een constructieve en positieve sfeer verlopen", zegt Guido Roelants, een van de afgevaardigden.

"We hebben een overzicht gekregen van waar men stond. Daarbij is het erg algemeen gegaan over onder meer de verhuissituatie, weekendbijlages, medewerkers, freelancers en het redactioneel systeem." Data voor nieuwe afspraken zijn er nog niet. De drie afgevaardigden gaan nu eerst onderling een taakverdeling opmaken, aangezien ook hun reguliere taken blijven lopen.

De redactie zelf kreeg omstreeks 17.00 uur uitleg over de recente ontwikkelingen. Het trio Guido Roelants, Rudy Collier en Kris Vanmarsenille werd maandag nog gebrieft door Kerkhove, die vorige donderdag zijn functie neerlegde.

"Gisteren hebben de HR-directeur en Pascal Kerkhove nog samengezeten. Er zal tegen het einde van deze week duidelijkheid zijn, maar het is niet de bedoeling dat hij bij de krant zal blijven", aldus Roelants.