Klachten tegen Bpost wegens vervalste facturen

Een aantal bouwfirma's dienen een klacht in tegen Bpost en Beobank. De firma's hebben facturen verstuurd die onderschept werden tijdens de verzending door Bpost. De facturen werden vervalst zodat de firma's nooit hun geld kregen.

De facturen die bouwfirma's verstuurden, werden onderschept tijdens de verzending en vervalst, waardoor de klanten betalen op een verkeerd rekeningnummer.

Als de klanten betaald hebben, wordt de rekening, die geopend werd bij Beobank met een vervalst identiteitsbewijs, leeggehaald en afgesloten. De bouwfirma's gaan daarom een klacht indienen tegen Bpost en ook tegen Beobank.

Bpost zegt dat het niet de eerste keer is dat er verhalen opduiken over fraude met facturen en het heeft daarom zelf aan het parket in Brussel gevraagd een onderzoek te starten. Volgens Bpost is het moeilijk te bewijzen dat oplichters de facturen stelen uit postbussen van Bpost.