Kraampjes Rock Werchter moeten toch weg

De kraampjes op de weg naar het festivalterrein van Werchter zullen toch verdwijnen. Dat bevestigt de burgemeester van Haacht Mon Fillet (Open VLD) nadat er tijdens de gemeenteraad van gisteren over gediscussieerd werd.

Dat er geen kraampjes meer mogen staan langs de Werchtersesteenweg werd al enige tijd terug beslist door de organisator van het festival, Live Nation, en het gemeentebestuur van Haacht. Die beslissing werd genomen omdat de kraampjes niet veilig zijn naast zo een drukke weg. De maatregel lokte onmiddellijk fel protest uit van de lokale verenigingen.

Op de gemeenteraad van Haacht werd er door enkele raadsleden voorgesteld om de kraampjes toch te laten staan. Dat zal niet gebeuren als het van de burgemeester van Haacht afhangt. "Uit een rampenoefening van twee jaar geleden is gebleken dat de Werchtersesteenweg van groot belang is bij een evacuatie bij een eventuele ramp", zegt hij. "Ik draag veiligheid zeer hoog in het vaandel. Ik heb de beslissing in eer en geweten genomen en blijf daar ook bij."

De oppositie in Haacht gaat nu een klacht indienen bij de gouverneur tegen de beslissing omdat ze het veiligheidsverslag niet mag inkijken.