Personeel Pauwels Sauzen in Oelegem legt werk neer

Het personeel van de vroege ploeg bij Pauwels Sauzen in Oelegem heeft vanmorgen het werk neergelegd. Aanleiding voor de spontane werkonderbreking is onder andere het ontslag van een collega met meer dan 22 jaar anciënniteit, zo meldt de socialistische vakbond ABVV Horval.

De werknemers van Pauwels Sauzen hekelen volgens de vakbond "al sinds lange tijd het zeer repressieve beleid van de personeelsdirecteur". De vakbond verwacht dat ook de late en nachtploeg het werk dinsdag niet zullen aanvatten.

"We werden om 6.15 uur opgebeld door onze afgevaardigden om te zeggen dat er gestaakt wordt. We gaan nu luisteren naar de mensen om nadien met de directie samen te kunnen zitten", zegt Dany Van Cauwenbergh van de vakbond.

Volgens de vakbondssecretaris is Pauwels Sauzen een moeilijk bedrijf op sociaal vlak. "Men zwaait er kwistig met schriftelijke vermaningen, mensen worden er ook snel afgedankt. Eerder overleg leidde tot engagementen, maar daar kwam op het terrein niets van."

Het bedrijf bevestigt dat er in de voormiddag overleg met de bonden plaatsvindt, maar wil voorlopig geen verdere commentaar kwijt.

Bij Pauwels Sauzen werken zo'n 150 werknemers. Er worden huismerken gemaakt voor supermarktketens. In oktober 2011 brak er ook een spontane staking in het bedrijf uit na het ontslag van een syndicaal afgevaardigde, volgens de bonden toen de vierde in vijf jaar tijd.