Twintig doden bij nieuwe golf van geweld in Bangui

Het geweld in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, kent sinds zaterdag een nieuwe opflakkering. Afgelopen weekend zijn bij nieuw geweld opnieuw twintig doden gevallen. Hoewel er buitenlandse troepen ter plaatse zijn, gebeurt het doden er nog steeds op dagelijkse basis.
AP2014

De gevechten van zondag en gisteren speelden zich af in moslimgemeenschappen in het noorden van het land, die werden aangevallen door de christelijke groepen Anti-Balaka. Toen vredestroepen van de Afrikaanse Unie ter plaatse kwamen, werden ook zij aangevallen.

Volgens de VN zijn ondertussen zo'n 950.000 mensen op de vlucht voor het geweld. Bij het geweld door christelijke en islamitische milities zijn al duizenden mensen gedood, vaak op gruwelijke wijze. Dat gebeurt straffeloos omdat het land in chaos verkeert.