Vermassen laat beslag leggen op schadevergoeding moordenaar Kitty

Advocaat Jef Vermassen laat beslag leggen op de schadevergoeding van 5.000 euro die een van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen krijgt. De schadevergoeding is aan de man toegewezen na een klacht over zijn gevangenisregime.

Volgens Vermassen, de advocaat van de ouders van Kitty Van Nieuwenhuysen, hebben zijn cliënten nog geen cent gezien van de 60.000 euro schadevergoeding die de moordenaars moeten betalen. Om dat geld te krijgen, kunnen de ouders naar een overheidsfonds stappen, maar dat kan alleen als de moordenaars geen middelen hebben, zegt hij.

"Als op een bepaald moment een van de daders wel over geld beschikt, zoals nu door die schadevergoeding, dan is het onze taak om dat geld in beslag te nemen. Ik ga dat in dit geval met plezier doen, zeker als je ziet hoe ze Kitty hebben vermoord en dan nu klagen over een onmenselijke behandeling."

De moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen werden drie jaar geleden veroordeeld tot 30 jaar cel.