VRT-beelden bezoek Obama zullen wereld rondgaan

De VRT is "host broadcaster" van het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama vandaag en morgen aan ons land. Het zullen dus beelden van de VRT zijn die vanavond en morgen de wereld zullen rondgaan. Op Canvas zijn er drie uitzendingen van "VRT nieuws live". Ook op deredactie.be is alles live te volgen.
THE ASSOCIATED PRESS2014

Het is de eerste keer dat de Amerikaanse president een bezoek brengt aan België. De beelden van de VRT zullen ter beschikking gesteld worden van grote omroeporganisaties zoals EBU, NBC, RTL, ARD en persagentschappen als Reuters en APTN. Dat betekent dat de beelden door miljoenen mensen over heel de wereld te zien zullen zijn.

"VRT nieuws live"

Naast de reguliere nieuwsuitzendingen, komen er morgen ook drie edities van "VRT nieuws live" op Canvas waarbij het bezoek van de president live te volgen is.

Om 10.30 uur start de eerste uitzending met een verslag van het bezoek aan het Flanders Field American Cemetery in Waregem. Hij zal er in aanwezigheid van onder andere koning Filip en premier Di Rupo 368 gesneuvelde Amerikaanse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog eer bewijzen. Jan Balliauw geeft commentaar.

Na zijn bezoek aan Waregem woont de president de Amerikaans-Europese top bij in Brussel. Vanaf 14 uur wordt de persconferentie daarover uitgezonden op Canvas. Björn Soenens geeft commentaar.

Tot slot brengt "VRT Nieuws live" om 17.45 uur verslag uit van de toespraak die Obama houdt tijdens een conferentie in de Brusselse Bozar voor 2.000 personen die door de Amerikaanse ambassade werden uitgenodigd. Ook hier voorziet Björn Soenens de commentaar.

www.deredactie.be

De drie "VRT nieuws live"-uitzendingen zijn ook online te volgen via deredactie.be. 

Ook de aankomst van de president, rond 21 uur vanavond, en het vertrek, rond 18u45 morgenavond, zullen live te bekijken zijn via deredactie.be.

In het thematische Live Center rond het bezoek van Obama wordt al het nieuws gebundeld.