Zwangere vrouw doodgeschoten bij protesten Venezuela

In Venezuela zijn opnieuw doden gevallen bij demonstraties tegen de regering. Een zwangere vrouw en een militair van het regeringsleger kwamen om het leven tijdens vuurgevechten tussen ordetroepen en betogers. Er wordt al weken gedemonstreerd tegen de regering van president Maduro. De betogers komen in opstand tegen de gewelddadige criminaliteit die steeds meer toeneemt, maar ook tegen de groeiende economische problemen.
2014 Anadolu Agency

De vijf maanden zwangere vrouw werd in de buurt van de hoofdstad Caracas neergeschoten toen ze uit een bus stapte, die vanwege een barricade niet verder kon rijden. Voor zover bekend nam zij geen deel aan de gevechten.

De militair was bezig een barricade te verwijderen toen hij werd beschoten door demonstranten in Merida, in het westen van Venezuela. Hij werd in zijn nek geraakt.

Ondertussen heeft de parlementsvoorzitter een van de leidsters van de oppositie uit het parlement gezet, terwijl ze in het buitenland was. De kans bestaat dat ze, net als andere oppositieleiders, wordt gearresteerd.

De protesten braken vijf weken geleden uit en het daarmee gepaarde gaande geweld heeft al aan zeker 32 mensen het leven gekost.