"Auto verongelukte Walker reed 150 kilometer per uur"

De wagen waarmee Hollywoodster Paul Walker verongelukte, reed op het moment van het ongeval 151 kilometer per uur, ofwel dubbel zoveel als toegelaten. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Volgens hen is overdreven snelheid dan ook de doodsoorzaak van Walker.
Supplied by Capital Pictures

De wagen reed volgens de politie aan 151 kilometer per uur in Santa Clarita in Californië. Dat op een plek waar een snelheidsbeperking van 72 kilometer per uur geldt. Volgens de politie waren er geen technische problemen en speelden ook alcohol of drugs geen rol. Van een straatrace of een tweede betrokken auto zijn evenmin sporen.

Bij het ongeval op 30 november kwam de 40 jaar oude ster van de film "The fast and the furious" samen met een vriend om het leven.