"Meedoen aan de Boekenweek blijkt te lonen"

Boek.be, organisator van de Boekenweek (8-16 maart) in Vlaanderen, kijkt tevreden terug op de editie van 2014. Het was de eerste keer dat Vlaanderen en Nederland samen deze literaire week organiseerden.

Boek.be stelt dat de Boekenweek op een grote respons kon rekenen, "200 boekhandels namen deel, 800 lezers gingen in op de uitnodiging voor de literaire avond".

De organisatie is ook tevreden met het Boekenweekgeschenk, "Een mooie jonge vrouw" van Tommy Wieringa. De novelle kreeg "lovende kritieken in de pers en deed de verkoop van boeken stijgen".

Die verkoop steeg bij de boekhandel met 2,3 procent in vergelijking met vorig jaar, en dat terwijl de boekenverkoop via andere kanalen daalde. "Meedoen aan de Boekenweek blijkt te lonen", besluit boek.be. "De zelfstandige boekhandels en Fnac zijn positief over de actie in hun winkels."

De stijging van de verkoop is vooral te danken aan het verkoopsucces van de kookboeken van Pascale Naessens, "Het Grote Naaiboek" en "Mijn Moestuin" van Wim Lybaert.