"Niet juiste moment om film over vliegtuigongeluk te maken"

De productie van een Australische film is uitgesteld omdat het scenario volgens de makers te veel gelijkenissen vertoont met het verhaal van het vermiste Maleisische vliegtuig. "We vinden het niet het juiste moment om een film over een vliegtuigongeluk te maken", zegt producer Gary Hamilton.
AP2014

Het verhaal van de film "Deep water", die in 2016 zou moeten uitkomen, gaat over een vliegtuig dat vertrekt in Sydney en als bestemming Peking heeft. Onderweg stort het neer in de oceaan en alle inzittenden moeten proberen te overleven.

Een verhaal dat te veel doet denken aan de verdwenen Maleisische Boeing, vinden de makers van de film. Dat vliegtuig vertrok op 8 maart in Kuala Lumpur en had als bestemming eveneens Peking. Een uur na het opstijgen verdween het vliegtuig van de radar.

"Het is nu niet het juiste moment om een film over een vliegtuigongeluk te maken", zegt Hamilton. De productie begon net voor de verdwijning van MH370, maar wordt nu voor enkele maanden stilgelegd.