""W." is mijn eerste en laatste film"

Na drie weken heeft de "Witse"-film "W." maar 33.000 bezoekers naar de bioscoop gelokt. Het ziet er dus naar uit dat de film stilletjes uit de zalen zal verdwijnen. "Onbegrijpelijk. Op tv kijken 2 miljoen mensen, maar de film laat het publiek links liggen", zegt verdeler Marc Punt in Het Nieuwsblad.
Loyens Ingeborg

"Dit hadden we niet verwacht", zegt Punt nog. "In mijn somberste verwachtingen ging ik uit van 150.000 bezoekers, deze 33.000 betekent dan ook een serieus verlies."

Het scenario van de "Witse"-film is van Ward Hulselmans, de man die het personage bedacht en de tv-serie schreef. De film heeft nochtans weinig gemeen met de tv-reeks. Behalve hoofdrolspeler Hubert Damen speelt ook niemand van de tv-cast mee in de film.

"Ik word natuurlijk niet vrolijk van zo'n flop, maar dit is vooral pijnlijk voor de makers en de verdelers die er veel moeite en geld in hebben gestopt", zegt Damen. "Voor mezelf betekent het wellicht ook dat "W." mijn eerste en laatste film ooit is. Ik ben tenslotte niet meer piepjong en wie zal mij nog voor een langspeler vragen?"

"W." is overigens niet de enige Vlaamse film die tegenvalt aan de kassa. Ook "Halfweg" van Geoffrey Enthoven (60.000 bezoekers) en "De behandeling" van Hans Herbots (130.000 bezoekers) doen het minder goed dan verwacht. Het is even wennen na de succesverhalen van "Het vonnis", "Marina", "Kampioen zijn blijft plezant" en "The broken circle breakdown".