Amerikaanse geheim agenten naar huis gestuurd na wangedrag

Drie agenten van de Amerikaanse Secret Service zijn zondag naar huis gestuurd nadat ze tegen de regels in alcohol hadden gedronken in Amsterdam. De agenten hadden president Barack Obama een dag later moeten beschermen in Amsterdam, maar werden naar huis gestuurd "om disciplinaire redenen".

Een van de beveiligers zou zelfs dronken en bewusteloos zijn aangetroffen in de gang van een hotel, berichtte The Washington Post woensdag op gezag van meerdere bronnen.

Medewerkers van het hotel in de hoofdstad zouden de ambassade van de Verenigde Staten hebben gewaarschuwd nadat ze de agent laveloos hadden aangetroffen. De beveiligers van de Amerikaanse president Barack Obama mogen tijdens officiële reizen geen alcohol nuttigen als ze binnen 10 uur weer aan de slag moeten.

Een woordvoerder van de Secret Service bevestigde dat "drie medewerkers naar huis werden gestuurd om disciplinaire redenen". Volgens twee goed ingelichte bronnen gaat het om leden van een elite-eenheid. De dienst is onder meer belast met de bescherming van Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de president.