BNP Paribas Fortis verdubbelt nettowinst tot 638 miljoen

BNP Paribas Fortis heeft in 2013 een nettowinst behaald van 638 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 313 miljoen euro. De grootste bank van het land dankt die winstverdubbeling onder meer aan "de veerkrachtige bedrijfsprestaties in 2013 in een uitdagende economische en financiële omgeving".

Voorts dankt de Belgische dochter van de Franse grootbank BNP Paribas de winstsprong aan de inkomsten uit nieuw toegevoegde activiteiten (onder meer leasing), een voortdurende beheersing van de uitgaven en gematigde risicokosten.

In België stegen de klantendeposito's met 3,9 procent tot 105 miljard euro, "dankzij een goede groei in de zicht- en spaarrekeningen". De kredietverlening steeg met 2,4 procent tot 86 miljard euro. Hiervoor verwijst BNP Paribas Fortis vooral naar een stijging in de leningen aan particulieren. De leningen aan bedrijven bleven "gematigd" omwille van de "geringe vraag".

De cijfers van BNP Paribas Fortis bevatten naast de Belgische activiteiten ook de activiteiten in onder meer Luxemburg en Turkije.