Didier Bellens: de kwelgeest van de regering-Di Rupo

In andere benoemingsdossiers nam de regering-Di Rupo, al dan niet noodgedwongen, de touwtjes eveneens stevig in handen.

Zo zag minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille zich in november vorig jaar mét de steun van het kernkabinet genoodzaakt de topman van Belgacom Didier Bellens op staande voet te ontslaan. Dat gebeurde na een schier eindeloze reeks incidenten die Labille als “ernstige tekortkomingen” omschreef. Zo verweet hij Bellens onder meer polemieken die het vertrouwen in en het imago van Belgacom hadden beschadigd. De topman had zich voorts laatdunkend uitgelaten over de premier.

Ook voor Belgacom moest de regering dus op zoek naar een nieuwe CEO. Het werd Dominique Leroy die tot dan toe de consumentenafdeling van Belgacom had geleid. Al snel werd duidelijk dat Leroy voor zowat alle betrokken partijen de gedroomde kandidaat was. Ook de vakbonden reageerden enthousiast. Dit alles kon niet verhinderen dat het ontslag van Didier Bellens nog een staartje kreeg. Hij eiste een schadevergoeding van ettelijke miljoenen van zijn voormalige werkgever. Zo niet zou hij naar de rechter stappen. Minister Labille liet prompt weten dat een minnelijke schikking is uitgesloten.

lees ook