Enkele honderden mensen schuiven aan bij Bozar

Aan het Brusselse kunstencentrum Bozar staan sinds 15.20 uur enkele honderden mensen aan te schuiven voor de toespraak die de Amerikaanse president Barack Obama er later in de namiddag voor 2.000 genodigden zal houden. Dat stelde Belga ter plaatse vast. De wachtenden zijn vooral twintigers en dertigers.

Obama hield eerder in het Justus Lipsius-gebouw een persconferentie met Herman Van Rompuy en José Manuel Barroso, de voorzitters van de Europese Raad en de Commissie. Daarbij kondigde Obama alvast aan dat hij de jonge genodigden in de Bozar wil uitleggen hoe de gedeelde waarden van de EU en de VS te vrijwaren.

Na de toespraak gaat Obama nog even naar het Brusselse hotel waar hij de nacht heeft doorgebracht, vooraleer hij zich naar de Bozar begeeft.