Minister Milquet volgt verplaatsing naar Brussel in crisiscentrum

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) volgt de verplaatsing van de Amerikaanse president Barack Obama vanuit Waregem naar het Justus Lipsiusgebouw, aan het Brusselse Schumanplein, vanuit het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken in de Hertogstraat. Ze doet dat in aanwezigheid van de directeur van het Crisiscentrum, Jaak Raes, vertegenwoordigers van de Staatsveiligheid, het orgaan voor de dreigingsanalyse OCAD, de brandweer, de luchtcomponent van het Belgisch leger, de federale politie en een aantal persmensen.

De vertegenwoordigers van de verschillende veiligheidsdiensten volgen het hele bezoek van de Amerikaanse president op de voet, onder meer via de beelden die de helikopter van de federale politie doorstuurt. Daarop is te zien hoe de helikopters waarin Obama en zijn gevolg reizen, de privéluchthaven Abelag in Zaventem naderen en er vervolgens landen, waarna de Amerikaanse president met zijn limousine en het bijbehorende konvooi naar het Justus Lipsius-gebouw aan het Schuman zal worden gebracht.