Mortiers nieuwe roman al meteen in fictietoptien

"De spiegelingen", de nieuwe roman van Erwin Mortier, staat onmiddellijk bij verschijnen al op de zesde plaats in de boekentoptien voor fictie. Ook in de nonfictielijst prijkt de naam van Mortier.

De meest recente boekentoptien voor fictie (17 tot 23 maart) wordt nog altijd aangevoerd door "Oorlog en terpentijn", het WO I-epos van Stefan Hertmans. Opvallend is wel dat de nieuwe roman van Erwin Mortier, "De spiegelingen", meteen bij verschijnen al in die lijst staat.

Net als zijn vorige roman "Godenslaap" komt ook in "De spiegelingen" de Eerste Wereldoorlog aan bod, al focust Mortier nu toch vooral op het interbellum. Het hoofdpersonage is Edgard Demont, de broer van Helena, hoofdpersonage uit "Godenslaap".

Mortier scoort trouwens niet alleen in de fictietoptien. Ook in de toptien van de best verkochte non-fictie staat zijn naam. "Slagveld achter het front", zijn gebundelde vertalingen van getuigenissen van Engelstalige verpleegsters in WO I, staat op nummer 7.