Ontslag adjunct-directrice gevangenis Lantin ongedaan gemaakt

De gewezen adjunct-directrice van de gevangenis van Lantin, die een sanctie kreeg van minister van Justitie Annemie Turtelboom omdat ze een relatie zou hebben gehad met een gedetineerde, is in ere hersteld. De Raad van State heeft haar ontslag ongedaan gemaakt. Dat schrijven Sudpresse en La Dernière Heure.

De vrouw ondernam in juni 2012 een reis naar Turkije met een man die ze kende van de tijd dat hij gevangen zat in Lantin. Ze betaalde zijn vliegtuigticket.

Voor de Raad van State gaf ze de feiten toe, maar ontkende ze dat ze een intieme relatie had met de gewezen gevangene. Haar advocaat legde ook uit dat ze het vliegtuigticket van de man had betaald omdat ze daardoor een unieke promotie kreeg. De ex-gedetineerde zou het ticket ook gewoon hebben terugbetaald. In Turkije verbleef de vrouw in een hotel en de ex-gedetineerde bij zijn familie.

De Raad van State sprak zich niet uit over de grond van de zaak, maar meende dat minister Turtelboom de sanctie te laat uitsprak. De voormalige adjunct-directrice kan terug aan de slag in Lantin in afwachting van de debatten over de annulatie van het koninklijk besluit van de minister.