Opnieuw twee lichamen bovengehaald na modderstroom

Het aantal doden na de aardverschuiving van zaterdag in de staat Washington aan de Amerikaanse Westkust is voort opgelopen. Dinsdag hebben reddingswerkers nog eens 2 lichamen geborgen, en er zouden ook 8 lichamen gezien zijn onder het puin. Daarmee zou het dodental op 24 komen.
2014 Getty Images

Reddingsteams hebben gisteren nog eens twee lichamen geborgen na de gigantische modderlawine. Als de acht lichamen die gelokaliseerd zijn onder het puin er worden bijgeteld, komt het dodental van gisteren op tien, wat het totaal op 24 brengt.

Het plaatsje Snohomish County werd zaterdagochtend getroffen door een enorme modderstroom. Veel mensen waren op dat moment thuis en werden erdoor verrast. Zo'n dertig huizen werden bedolven. Er werden na zaterdag geen overlevenden meer gevonden. Wel haalden reddingswerkers zondag nog een hond levend onder het puin vandaan.

De reddingswerkers werken in moeilijke omstandigheden. Er is ook de blijvende dreiging van nieuwe overstromingen, of van een nieuwe modderstroom. Officieel zijn er ook nog steeds 176 vermisten, maar mogelijk staan enkele namen dubbel op de lijst, en in sommige gevallen gaat het wellicht om mensen die in veiligheid zijn, maar die zich nog niet officieel hebben gemeld bij de autoriteiten. Het bestuur van Snohomish County District denkt dat de lijst vermisten snel korter zal worden.

AP2014