Regi en 2 Fabiola op 20e Pennenzakkenrock

Regi, Slongs Dievanongs, 2 Fabiola en Ian Thomas kleuren op donderdag 26 juni de affiche van de 20e editie van het kinderfestival Pennenzakkenrock in het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol. Het festival pakt dit jaar ook uit met een camping in de vorm van een jeugdbewegingskamp.

Pennenzakkenrock is met zowat 20.000 bezoekers het grootste kinderfestival van België. Nadat het enkele jaren door een externe partner georganiseerd werd, namen de provincie Antwerpen en het Zilvermeer het festival vorig jaar na een conflict opnieuw zelf in handen. Het doelpubliek bestaat voornamelijk uit schoolgroepen, en dan vooral van leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.

Doorheen de jaren werd de randanimatie en een educatief luik naast het muzikale aspect steeds belangrijker. Zo wordt er bijvoorbeeld traditioneel een sensibiliseringscampagne gevoerd rond gehoorbescherming.

Dit jaar krijgt Pennenzakkenrock ook een camping. 200 kinderen en hun leerkrachten kunnen de avond voor het festival al komen logeren in 25 patrouilletenten, zodat het geheel het gevoel van een kamp voor jeugdbewegingen oproept. Een andere nieuwigheid is de dj-contest, waarbij 10 piepjonge dj-talenten het beste van zichzelf mogen geven voor het festivalpubliek.

Naast Regi, Slongs Dievanongs, 2 Fabiola en Ian Thomas staan op 26 juni ook Fabian, de Ketnetband, Bandits, Pieter Vreys en een gezamenlijk optreden van De Romeo's en Sam Gooris op het programma.

Tickets kosten 6 euro per persoon voor schoolgroepen die voor 4 april geregistreerd zijn, nadien stijgt de prijs naar 9 euro. Individuele tickets kosten 13 euro.