Scala op tournee in Singapore en Zuid-Korea

Het Aarschotse meisjeskoor Scala toert dit najaar in een aantal prestigieuze concertzalen in Singapore en Zuid-Korea. In Singapore is op 30 september een optreden gepland in The Star Theatre, dat plaats biedt aan 5.000 personen. Daarna treedt de groep nog op in Yeosu, Ulsan, Seoel, Gangneung en Daejeon in Zuid-Korea. Wellicht volgen er nog andere optredens.

"Normaal wordt een tournee meestal voorafgegaan door een cd-release, maar hier - en dat is wel opmerkelijk - ging het omgekeerd", zegt Steven Kolacny van Scala. "De concertagentschappen in Singapore en Zuid-Korea wilden Scala absoluut live aan het werk zien en boekten de groep in een aantal grote zalen vooraleer er nog maar sprake was van gesprekken met cd-labels."

De Scalaversie van het Metallica-nummer "Nothing else matters" wordt bovendien de soundtrack van de Indonesische film "2014" over een kandidaat tijdens de presidentsverkiezingen. In Indonesië worden dit jaar effectief presidentsverkiezingen gehouden. Het nummer werd eerder al gebruikt bij het Oscarwinnende "Zero dark thirty". Net als toen gaf Metallica de officiële toestemming om het nummer te gebruiken.