Scheidsrechter Nzolo staat op Kamerlijst van CDH

CDH pakt uit met een opvallende nieuwe naam. Scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo krijgt de derde plaats op de Kamerlijst van de Franstalige christendemocraten in Henegouwen. Dat schrijft L'Avenir en heeft de communicatiedienst van de partij bevestigd aan onze redactie.

Nzolo is 39 en geboren in Gabon. Hij kwam naar ons land in 1995. Zijn eerste voetbalwedstrijd in eerste klasse floot hij in 2006, waarna hij al snel een bekende naam werd in de Belgische voetbalwereld. Nzolo is al vier keer uitgeroepen tot scheidsrechter van het jaar, in 2007, 2008, 2009 en 2013. Hij is opvoeder van beroep.

CDH hield deze namiddag een persconferentie in Gosselies, de nieuwe kandidaat werd daar voorgesteld.

De derde plaats op de Kamerlijst in Henegouwen is een strijdplaats, maar Nzolo maakt dus wel kans om verkozen te worden. De goedlachse scheidsrechter is overigens niet de enige sportfiguur op een CDH-lijst. In Waals-Brabant is hockeyer John-John Domen kandidaat voor de partij op de regionale lijst.

Nzolo heeft ook een collega die actief is in de politiek. Scheidsrechter Luc Wouters is lid van CD&V en burgemeester van Lummen.

lees ook