Studenten krijgen onschuldige Amerikaanse vrouw na 32 jaar vrij

Na een gevangenschap van 32 jaar, is een 74-jarige Amerikaanse vrouw uiteindelijk vrijgelaten. Mary Virginia Jones werd in 1981 veroordeeld voor doodslag, ontvoering en diefstal. Maandag heeft een rechter van het Opperste Gerechtshof van Los Angeles de schrapping van haar veroordeling uitgesproken.
AP2014
Mary Virginia Jones in de jaren 90.

Volgens rechtenstudenten van de University of South-California, die haar zaak verdedigden, werd de vrouw gedwongen mee te helpen aan de moord op een drugsdealer, die haar toenmalige vriend pleegde.

Haar vriend zou een pistool tegen haar slaap hebben geplaatst om haar te dwingen hem naar de dealer te brengen. De man werd uiteindelijk in een steeg doodgeschoten. Haar toenmalige vriend werd opgepakt en kreeg de doodstraf. Hij overleed in de cel, wachtend op de uitvoering van de terechtstelling.