Vanden Driessche verlaat Kaaitheater als algemeen directeur

Hugo Vanden Driessche stopt eind maart als algemeen directeur van het kunstcentrum Kaaitheater. Dat laat het centrum weten in een persbericht. Vanaf 1 april wordt Vanden Driessche vervangen door Guy Gypens, die al sinds 2007 artistiek directeur is bij het Kaaitheater.

Vanden Driessche is er al sinds 1977 bij, toen alles begon voor het kunstcentrum. In 1993 nam hij de leiding van het Kaaitheater over. "Op korte termijn ging hij voor een solide zakelijk en administratief kader waarbinnen de artistieke leiding en de kunstenaars hun werk voort konden ontwikkelen", klinkt het in een persbericht. "Kwam hij de voorbije veertig jaar weinig op het voorplan, des te meer zal hij in de coulissen worden gemist."

De nieuwe algemeen directeur wordt Guy Gypens, de huidige artistiek directeur. Hij zal samen met Katleen Van Langendonck blijven instaan voor de artistieke leiding van het Kaaitheater. De zakelijke leiding komt vanaf 1 april in handen van Valerie Vernimme, die sinds 2009 als administratief medewerker aan de slag is bij het centrum.