Vijf politiemensen komen om bij aanslagen in Nigeria

In het noordoosten van Nigeria zijn 5 politiemensen omgekomen bij twee aanslagen. Er zouden in totaal meer dan 10 dodelijke slachtoffers zijn, met naast de politiemannen de bestuurder van de auto en nog 3 andere mensen. Mogelijk vielen in de auto zelf ook nog andere slachtoffers.

Eerst ontplofte een auto in de straten Maiduguri. Daarbij kwamen de bestuurder en 3 burgers om het leven. Volgens een plaatselijke politiewoordvoerder zou de auto worden gebruikt voor een aanslag elders in de stad, maar ontplofte hij voortijdig. In de auto vielen mogelijk nog andere slachtoffers.

Een tweede aanslag vond 10 minuten later plaats. Dit keer was een gepantserd voertuig van de politie het doelwit. Er werd een bom naar het voertuig gegooid, waarbij vijf politiemannen die in het voertuig zaten, omkwamen.

De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar zijn vermoedelijk het werk van de radicaal islamitische groep Boko Haram. Deze aan Al Qaeda verbonden terreurbeweging heeft al honderden mensen in Nigeria om het leven gebracht en gebruikt daarbij regelmatig bomauto's.