"Beelden van Belgische jihadisten aan het werk"

De Franse zakenzender BFMTV zegt dat het beelden heeft van Belgische jihadisten die in Syrië strijden. Ze zouden strijden aan de zijde van Franse jihadisten en zich schuldig maken aan criminele feiten. De nieuwszender plukte de beelden van hun Facebookprofielen.

Op de beelden, opgenomen met mobiele telefoons ergens midden februari, is te zien hoe lichamen van burgers en rebellen, vastgebonden aan een auto, door een veld naar een naburig dorp worden gesleept.

Het gaat om een 20-tal Franse en een 20-tal Belgische jihadisten die deel uit maken van de ISIS (Islamitische Staat van Irak en de Levant, de opvolger van Al Qaeda in Irak). Ze opereren onder meer vanuit de stad Azaz, op 8 kilometer van de Turkse grens.

Het federale parket zegt dat er wel vaker zo'n video's opduiken op het internet, maar dat het moeilijk is om personen te identificeren.