"Bloederige" actie door vredesactivisten bij defensieconferentie

Een tiental vredesactivisten heeft actiegevoerd aan de ingang van de de jaarlijkse conferentie van het Europees Defensieagentschap, "European Defence Matters" genaamd. Ze protesteren tegen de invloed van de wapenbedrijven op het veiligheidsbeleid. Ze vinden dat een sterke wapenindustrie niet per definitie voor een veilig Europa zorgt en ze geloven dat de wapenindustrie in de eerste plaats gewoon winst wil maken.

Plassen van rode verf op de stoep moeten hun boodschap kracht bijzetten. "Wij vinden het niet oké dat de wapenindustrie mee bepaalt waaraan de Europese Unie geld uitgeeft en wat het Europese veiligheidsbeleid wordt", aldus Tom Cox, woordvoerder van de actie.

De actie werd niet op voorhand aangekondigd, maar de politie was snel ter plaatse. Een zevental actievoerders werd aangehouden en weggevoerd naar het politiebureau. Ze zijn van plan om nog meer soortgelijke acties te organiseren.