"Liefdesverdriet? Zoek snel een nieuw lief!"

Relaties zijn een begeerd onderwerp voor studies en de resultaten durven elkaar al eens tegenspreken. Moeten we, na een afgebroken relatie, ons bijvoorbeeld tijd geven die breuk te verwerken, of is het beter halsoverkop op zoek te gaan naar een nieuwe liefdespartner? Volgens een nieuwe Amerikaanse studie kiest u beter voor de tweede optie.
2013 USA Network Media, LLC

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van Queens College en University of Illinois. In twee aparte studies werden 313 jongvolwassenen gescreend, zijnde single, in een relatie of pas uit een relatie. De belangrijkste vraag die ze hen stelden was hoe goed ze zich in hun vel voelden. De resultaten werden gepubliceerd in "Journal of Social and Personal Relationships".

Zij die snel in een nieuwe relatie gestapt waren, bleken de vorige afgebroken relatie sneller verwerkt te hebben dan zij die langer wachtten om een nieuwe relatie aan te gaan. Ze hadden een grotere eigenwaarde, hadden veel meer vertrouwen in hun romantische kunnen en bleven niet treuren om hun verloren liefde.

"Wie snel een ander vindt, put daaruit vertrouwen. Singles die langer alleen blijven beginnen te twijfelen of ze een romantische toekomst hebben en een nieuwe liefdespartner zullen vinden", aldus een van de onderzoekers op nieuwswebsite Huffington Post.

lees ook