"Verloren zoon" keert terug naar media-imperium van vader Murdoch

Lachlan Murdoch, de zoon van mediatycoon Robert Murdoch, is aangesteld tot co-voorzitter van 21st Century Fox en News Corps. Daarmee keert de "verloren zoon" na bijna 10 jaar terug naar het media-imperium van zijn vader.
AP2012
Lachlan Murdoch.

Lachlan Murdoch verliet News Corp in 2005 na onenigheid met toplui binnen het mediabedrijf dat zich over de hele wereld uitstrekt. In de jaren nadien probeerde hij verschillende keren tevergeefs een eigen bedrijf uit de grond te stampen. Telkens verloor hij vele miljoenen dollars. Andere investeringen, onder meer in de Prime Media Group Ltd en in DMG Radio Australia, bleken dan weer wel succesvol.

Nu keert de "verloren zoon" naar het media-imperium van zijn vader terug als co-voorzitter van zowel 21st Century Fox als News Corp. Dat laatste haalde de voorbije jaren geregeld de media met berichten over afluisterpraktijken in Groot-Brittannië.