"Wereldleiders zijn zot van koningin Máxima"

Wat moet de Nederlandse koning Willem-Alexander nog doen om zelf de aandacht in zijn richting te krijgen? Was het uitnodigen van de wereldleiders voor een luxueus etentje maandagavond dan niet voldoende? Blijkbaar niet, want ondanks het feit dat sommige wereldleiders hem beleefd de hand schudden, hadden ze onmiddellijk meer oog voor zijn eega: koningin Máxima.

Of het nu de Amerikaanse president Barack Obama was? Of de Britse premier David Cameron? Of de Franse president François Hollande? Ze konden alleszins niet wachten om Willem-Alexander te negeren ten voordele van zijn Máxima. Nieuwswebsite Daily Mail blokletterde dan ook: "Mad about Max", zot van Máx(ima). En dat allemaal "terwijl haar echtgenoot niets anders kon dan toekijken".

Ook nieuwswebsite The Telegraph ontging de aandacht voor de moeder van drie niet: "De ogen van Obama, Cameron en Hollande zijn alleen maar op haar gericht, ook al was het de koning die hen als eerste begroette." Huffington Post stelde het zo: "Wel, niemand heeft die andere man daar opgemerkt."

De Amerikaanse celebritywebsite RadarOnline ging nog een stapje verder en vond Obama nogal "afgeleid" door de Nederlandse koningin: "Bekijk de foto's maar van dit flirterig gedrag. Is het omdat Michelle op vakantie is, dat Obama mag spelen?" De site verwees hierbij ook naar de begrafenis van Nelson Mandela, waar Cameron en Obama "dolden" met de premier van Denemarken.

In ieder geval zijn de foto's duidelijk: Obama (foto boven), Cameron en Hollande (foto's onder) "genieten van zoveel elegantie", aldus een reactie op een internetforum. Onze premier Di Rupo keek de Nederlandse koning wel recht in de ogen (onderste foto).

ANP
ANP

lees ook