Apple licht dan toch censuur op boek met blote borsten

Apple zal de online versie van het boek "La femme" van de Franse auteur Bénédicte Martin dan toch te koop aanbieden in de Apple Store. Daarmee komt de Amerikaanse mediagigant terug op de beslissing het boek te censureren omdat op de cover een vrouw met blote borsten is te zien.

"Apple heeft eindelijk besloten het boek online aan te bieden in de Apple Store", laat uitgever Editions des Equateurs weten. Eerder had Apple geweigerd het boek te verkopen omdat op de cover een vrouw met blote borsten is te zien.

Het is niet de eerste keer dat Apple heeft geweigerd een boek aan te bieden, maar volgens Editions des Equateurs is het wel voor het eerst dat het bedrijf op een dergelijke beslissing terugkomt. De uitgever vraagt het Franse ministerie van Cultuur en de Europese Commissie wel een gemeenschappelijk standpunt in te nemen zodat censuur op boekencovers in de toekomst kan worden vermeden.